Prodaja, vikend, bivalen BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU

Natisni

Osnovni podatki

Posredovanje Prodaja
Vrsta Vikend, bivalen
Površina 65 m2
Energetski razred EI ni potrebna (334.člen EZ-1)
Cena 37.000,00 EUR

65 m2, bivalen, adaptiran l. 2006, 697 m2 zemljišča, prijeten vikend na odprti in sončni lokaciji, odmaknjen od strnjene pozidave, priključek na elektriko, za oskrbo z vodo je izdelan interni vodovod s kvalitetno hidrfor črpalko, urejen dostop, prodamo. Cena: 37.000,00 EUR


Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 1 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 2 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 3 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 4 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 5 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 6 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 7 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 8 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 9 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 10 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 11 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 12 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 13 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 14 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 15 Prodaja, vikend - BIRČNA VAS, PRI NOVEM MESTU 16

Dodaten opis

Naprodaj je privlačen manjši zidan vikend, nekoliko odmaknjen od strnjenega naselja, z lepo odprto parcelo. Objekt je dvoetažen: klet + mansarda, dimenzije 8,5 m x 4,9 m.  Klet je še v grobem stanju, mansarda pa je lično izdelana in urejena tudi za dolgotrajnejše bivanje. Po zasnovi bi prostore v mansardi najlažje ocenili kot 1,5 sobno stanovanje.

Objekt je priključen na elektriko, za oskrbo z vodo pa je izdelan interni vodovod z nameščeno kvalitetno črpalko tipa hidrofor. Ob objektu sta izdelani dve kapnici: večja s kapaciteto 12 cm3 se nahaja ob stavbi in je le delno vkopana, vendar so zunanje stene toplotno izolirane, manjša kapacitete 4 m3 pa je v celoti vkopana. Dostop je urejen po utrjeni in udobni služnostni poti. Ogrevanje ni urejeno. Objekt je vrisan v kataster in ima hišno številko.

Celotno zemljišče je stavbno zemljišče za stanovanjsko gradnjo, vendar bo pozidava mogoča po izdelavi zazidalnega načrta (oznaka BIV/1-OPPN-b). To ni "mrtev" zazidalni načrt, kot jih je večina v MO NM, saj območje urejanja ni preveliko in si en investitor že dalj časa prizadeva izdelati zazidalni načrt in začeti z gradnjo. Zato je nakup tega vikenda lahko istočasno tudi naložba za morebitno kasnejšo gradnjo hiše ali prodajo parcele. Za lažje razumevanje: "zazidalni načrt" (izraz, ki ga vsi razumemo) = "občinski podrobni prostorski načrt" (izraz po današnji zakonodaji).

Pomembno: Interesente seznanjamo, da je večji del objekta bil zgrajen pred letom 1968, delno pa je bil povečan kasneje brez ustreznega dovoljenja. Pridobitev dovoljenja ni mogoča, dokler ne bo izdelan zazidalni načrt za celotno območje. To predvsem pomeni, da objekt odsvetujemo za stalno bivanje (čeprav je seveda mogoče) in ga je trenutno bolj primerno  izkoristiti kot udoben vikend v lepem zelenem okolju blizu mesta, nepremičnino pa videti kot  lepo parcelo, na kateri bo nekoč možno graditi novo hišo. Tudi prodajna cena je določena  s poudarkom na vrednosti parcele in manj na vrednosti objekta. Na vprašanje, kdaj bo izdelan zazidalni načrt, vam ne moremo odgovoriti, ker tega nihče ne more vedeti, vključno z investitorjem.

Pogoj za nakup: kupec plača polovico plačila za posredovanje, glej  pojasnilo.


Kontaktni podatki

Prodajalec LERAN d.o.o.
Naslov Lebanova ulica 24, 8000 Novo mesto
Telefon 041/388-466
E-pošta info@leran.si