Prodaja, hiša, samostojna NOVO MESTO, KS BUČNA VAS

Natisni

Osnovni podatki

Posredovanje Prodaja
Vrsta Hiša, samostojna
Površina 358 m2
Energetski razred D (60 - 105 kWh/m2a)
Cena 260.000,00 EUR

358 m², samostojna, zgrajena l. 1980, adaptirana l. 2012, 832 m² zemljišča, delno obnovljena hiša, v naravi dvostanovanjska, po zasnovi dvojček, sestavljen iz starejše hiše in naknadno prizidane novejše enote, vsa komunalna oprema, izolativna fasada, zamenjana okna, prodamo. Cena: 260.000,00 EUR


Prodaja, hiša - NOVO MESTO, KS BUČNA VAS 1 Prodaja, hiša - NOVO MESTO, KS BUČNA VAS 2

Dodaten opis

Naprodaj je delno obnovljena hiša z lepo parcelo, ki je po zasnovi dvostanovanjska, zgrajena kot dvojček s prizidkom k prvotni hiši. Starejša hiša je bila zgrajena leta 1960, prizidek pa leta 1980, oboje z gradbenim dovoljenjem.

Opozorimo, da obe stanovanjski enoti v dvojčku nista povsem samostojni: vsaka ima svoj vhod, svoje stopnišče, svojo kopalnico, skupna pa je kurilnica in priključka na elektriko in vodo.

Na celotni hiši so bila leta 2013 menjana vsa okna, s troslojnimi plastičnimi okni izdelovalca SeCOM. Takrat je bila na osnovno fasado dodana še nova izolativna plast iz 10 cm stiropora in zaključena po sodobnih standardih. Leta 2002 je bila zamenjana streha in prekrita s kritino Bramac.

Ob hiši je velika kapnica in pomožen objekt, v katerem je spodaj klet, zgoraj pa garaža.

Ogrevanje je centralno, s pečjo na olje, vendar je na parceli tudi priključek na mestni plin.

Prednostno se hiša prodaja kot celota. Takšen nakup je primeren za tiste, ki potrebujejo dve ločeni stanovanjski enoti, pa jim je zasnova dvojčka bolj všeč, kot zasnova velikih dvostanovanjski hiš. Nakup celote bi lahko zanimal tudi interesente, ki jih zanima manjša investicija, ali tiste, ki bi izdelali dve povsem samostojni enoti, eno bi zadržali zase, drugo prodali. Navsezadnje bi lahko koga zanimala tudi celotna hiša, če so takšne družinske potrebe.

Možen je tudi ločen nakup polovice dvojčka, vendar le v primeru, da bi se naenkrat našla dva kupca, od katerih bi bil vsak zainteresiran za nakup svoje polovice. V tem primeru bi medsebojna razmerja glede popolne funkcionalne ločitve obeh hiš, urejala kupca sama po pridobitvi lastništva.

Ker se oba dela hiše med seboj dokaj razlikujeta, sta dodatno opisana v ločenih oglasih. Starejši del hiše je podrobneje opisan v tem oglasu, novejši pa v tem oglasu.

Pomembno pojasnilo: Ta nepremičnina je bila naprodaj že pred nekaj meseci, vendar kljub velikemu številu interesentov do prodaje ni prišlo, ker lastnika takrat nista našla primernega rabljenega stanovanja, v katerega bi se lahko preselila in sta se na koncu odločila za nakup novogradnje. Zato naj interesenti upoštevajo, da bo prevzem nepremičnine možen proti koncu septembra 2023. Morda prej, ampak to ni odvisno od lastnikov.

Pogoj za nakup: kupec prevzame del stroškov pri prodaji v višini 2,44% od pogodbene vrednosti.


Kontaktni podatki

Prodajalec LERAN d.o.o.
Naslov Lebanova ulica 24, 8000 Novo mesto
Telefon 041/388-466
E-pošta info@leran.si